Laden...
Doelstellingen2020-02-14T12:03:05+00:00

Doelstellingen

De vereniging Vrienden van het Elisabeth Weeshuis is opgericht in 1979 met als statutaire doelstelling het verlenen van financiële steun aan het museum alsmede het verlenen van hand- en spandiensten aan het museum en voorts door andere middelen, die in overeenstemming met het doel van de vereniging zijn.

In materiële zin betreft de ondersteuning voornamelijk de jaarlijkse financiële ondersteuning waarmee het museum haar taken kan blijven uitvoeren.

De ondersteuning is altijd gericht op de door het Museum aangegeven doelstellingen en sluit daarop aan. Soms betekent dit een extra expositie; andere keren wordt er in onderhoud, onderzoek of voorzieningen – zoals luchtbevochtigers – geïnvesteerd.

Als Vriend bouwt u aan de toekomst van het Museum zodat dat behouden blijft voor volgende generaties. De Vrienden van het Elisabeth Weeshuis Museum ondersteunen betrokken, toekomstgericht en maatschappelijk gedreven.

De vereniging doet dat door projecten die voor (extra) inkomsten zorgen en het organiseren van activiteiten in en om het Museum. Met gezamenlijke bijeenkomsten (als de ‘vriendenmaaltijd’, lezingen en rondleidingen) wordt de Vriendenbinding gerealiseerd.

Vrienden maken het verschil!

Ga naar de bovenkant